Kotiseutusi parhaaksi! SILMU ry on hyväksytty Leader-ryhmäksi kaudelle 2023–2027

Kehittämisyhdistys SILMU ry on toiminut itäisen Uudenmaan Leader-ryhmänä jo vuodesta 2007 ja toiminta saa jatkoa vielä seuraavan ohjelmakauden ajaksi 2023–2027. Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti myönnettävä suuntaa antava rahoituskehys ohjelmakaudelle 2023–2027 on yhteensä 3 709 600 euroa. Paikallista kehittämisstrategiaa ”Ideasta elinvoimaa” toteuttaville toimenpiteille on saatu 2 832 000 euron rahoituskehys, joka tarkoittaa jaettavaa hanke- ja yritysrahoitusta.  Toimintarahan osuus on 877 600 euroa, jolla toteutetaan paikallisen strategian hallinnointi.

SILMU ry:n paikallisen kehittämisstrategian ”Ideasta elinvoimaa” painopisteet ovat yritystoiminta ja työllisyys, elinvoimaiset kylät ja saaristo sekä hyvinvointi, luonto ja ympäristö. Läpileikkaavina teemoina ovat nuoriso, ikäihmiset, älykkäät kylät sekä kestävä kehitys ja ilmastonmuutos (Green deal).

Rahoituksen ja Leader-ryhmäksi pääsyn varmistuminen on SILMU ry:lle erittäin tärkeä asia. Ilman Leader-toimintaa ei yhdistyksen toiminta voisi olla näin laajaa kuin se on nykypäivänä. Alueen kehittäminen on meille SILMUlaisille sydämen asia, ja odotamme innolla uuden ohjelmakauden rahoitushaun avaamista hanketoimijoille. Tällä hetkellä hakemuksia ei voi vielä jättää Hyrrä -järjestelmään, mutta tiedotamme haun avautumisesta uutiskirjeessämme ja some-kanavissamme heti kun se on mahdollista, pysykää siis kuulolla!