Porvoonjoen mitalla

Tällä hetkellä hankkeessa on työn alla syventävät haastattelut Porvoonjoen varrella sijaitsevien kuntien kanssa. Haastattelujen avulla selvitetään kuntien alueella sijaitsevat matkailu- ja virkistyspaikat sekä niiden kehittämismahdollisuudet, myös tarve paikkojen lisäämiseen.

Voit ilmoittaa Porvoonjoen alueen kehittämistarpeen sähköisellä lomakkeella tästä linkistä

Kiitokset kaikille 6.5. Porvoonjoen Mitalla -kick off tilaisuuteen osallistuneille!

Paikalle suunnisti runsas joukko Porvoonjoen kehittämisestä innostunutta väkeä. Tarjoiluissa oli varattu grillimakkaraa 80 hengelle, mutta makkaroita jouduttiin hakemaan lähikaupasta pariinkin otteseen, osallistujia oli siis kiitettävästi. Tapahtuman avauksen ja erinomaisen tervetuliaispuheen piti Pukkilan kunnanjohtaja Katarina Helander, kiitokset hänelle ja kaikille tilaisuudessa esiintyneille: Anne Lampinen (Pukkilan kunnan elinkeino- ja työllisyyspäällikkö), Juha Mäkinen (Uudenmaan ELY-keskuksen asiantuntija), Juha Niemi (Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry:n toiminnanjohtaja) sekä Heikki Pietarinen (Askolan kunnan elinvoimapäällikkö).

Yleiskuva Pukkilan Naarkosken rannalta, paikalla ihmisiä ja kunnanjohtaja Katarina Helander pitämässä tervetuliaispuhetta.

Kick off -tilaisuudessa järjestettiin lapsille aarteenmetsästystä sekä avoin ideakilpailu Porvoonjoen kehittämiseen liittyen. Ideoita tulikin mukavasti liittyen viihtyisyyteen mutta myös toiminnalisuuteen Porvoonjoen varrella: Keltaisia narsisseja vihreälle nurmelle, jotka näkyvät Naarkosken sillalle, huvimaja ja valtavan kokoinen penkki Porvoonjoen rantaan, kanootin tai kevyen veneilyn rantautumismahdollisuus, Porvoonjoen biisikilpailu ja Porvoonjoen leivoskilpailu. Hienoja ajatuksia kaikki, kiitokset ideanikkareille, laitamme nämä jatkokehittelyyn.

Hankkeen päätavoitteena on saada esiselvityksen avulla tietoon asiat, joilla saadaan koko Porvoonjoen alueesta houkuttelevampi ympäristö kestävään matkailuun, hyvinvointiin ja elinkeinotoimintaan. Hankkeen myötävaikutuksella saadaan aikaan alueelle kehittämissuunnitelma ja sitä tukevat toimenpiteet alueen kehittämiselle. Verkostomaiseen kehittämiseen luodaan malli, jota voidaan kopioida muillekin alueille.
Mediatiedote Porvoonjoen Mitalla -hanke

Hankkeella on seuraavat alatavoitteet:

1. Porvoonjoen alueelle tehtyjen kehittämistoimien ja toimijoiden määrä on selvitetty
2. Porvoonjoen alueen kaikkien kuntien tarpeet (Porvoonjoen kehittämiseen) on selvitetty
3. Alueen maanomistajia on kuultu ja heidän mukanaolonsa on selvitetty
4. Alueen sopimuskäytäntöjen, ylläpitosopimusten sekä vastuiden tilanne on selvillä
5. Vastuullisuus ja kestävä kehitys (taloudellinen, sosiokulttuurinen, ekologinen) lisääntyy toimintatavoissa, uusien toimintatapojen löytäminen kestävän kehityksen viestintään
6. Hankkeen myötävaikutuksella saadaan aikaan alueelle kehittämissuunnitelma ja seuraavat toimenpiteet: Hankkeella luodaan toimenpideohjelma, rahoitussuunnitelma ja aikataulu Porvoonjokivarren elinkeino- ja matkailutoiminnan sekä virkistyskäytön rakenteiden, viestinnän ja palveluiden kehittämiselle kunnittain

SILMU ry on toteuttamis- ja rahoitusvastuussa hankkeen osalta. Maastokäynnit toteutetaan asiantuntijataholta Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry:n toimesta. Eteläisen Päijät-Hämeen osalta kehittämistyötä toteuttaa Päijänne-Leader ry omalla hankkeellaan. Tietoa vaihdetaan aktiivisesti SILMU ry:n, Itä-Uudenmaan vesien- ja ilmansuojeluyhdistys ry:n sekä Päijänne-Leader ry:n kanssa ja hankkeen työryhmään kutsutaan jäseniä koko Porvoonjoen alueen toimijoista.

Hanke on rahoitettu Uudenmaan ELY-keskuksesta ja hankkeen toteutusaika päättyy syksyllä 2024.
Ota yhteyttä: Heli Tommiska, hankeneuvoja puh. 040 – 569 00 68 tai heli.tommiska(ät)silmu.info