Toimintaa kotiseutusi parhaaksi

Kehittämisyhdistys SILMU ry perustettiin vuonna 2007 ja yhdistys jatkaa jo vuodesta 1996 alkanutta itäisen Uudenmaan alueen kehittämistoimintaa. Yhdistyksessä työskentelee toiminnanjohtaja, toimistopäällikkö, hankeneuvoja ja kyläasiamies. Yhdistys on kaksikielinen.SILMU ry on yksi Suomen 54 Leader-ryhmästä. Suomen Leader-ryhmät aluejakoineen löytyvät Leader-Suomi sivuilta. SILMU ry toteuttaa sekä paikallista SILMUSTA KASVUA – TILLVÄXT MED SILMU 2014-2020 strategiaa että Manner Suomen maaseudun kehittämisohjelmaaSILMU ry.

SILMU ry:n arvot ovat:

PALVELUALTTIUS – Palvelemme asiantuntevalla ja ystävällisellä otteella.

VASTUULLISUUS – Toimimme vastuullisesti ja kannustamme kestävään toimintaan alueellaamme.

KEHITTÄJÄKUMPPANUUS – Olemme luotettava ja haluttu kehittäjäkumppani.

SILMU ry toiminut jo 15-vuotta Leader-ryhmänä  
SILMU on toimintansa aikana toiminut kahdella maaseuturahoituksen ohjelmakaudella Leader-ryhmänä, ja haku uudelle ohjelmakaudelle on käynnissä. Tieto uudelle rahoituskaudelle saadaan loppuvuodesta.

Yhdistyksen 15-vuotista taivalta juhlittiin Hagaborgissa, Porvoossa 7.6. ja paikalle oli kutsuttu niin yhdistyksen jäsenet kuin yhteistyökumppanit. Juhlassa palkittiin vuodenvaihteessa päättyneistä hankkeista seuraavat: Yleishyödylliset hankkeet -palkinnon sai Mäntsälä Hackaton-Ting-hanke, jonka nähtiin olleen alueelle tarpeellinen digiosaamisen kehittämishanke. Yrityshankkeet -palkinto myönnettiin Hybrid Energia Oy:n Energiaturbiini hankkeelle, sillä sen koettiin olevan innovatiivinen tuote jonka avulla yrityksen tulevaisuus näyttää hyvältä uusiutuvan energian alalla. Yhdistyksen ensimmäinen Voimavara-palkinto myönnettiin toimistopäällikkö Tiina Kurjelle, ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä kehittämistyöstä alueen yhdistystoiminnan hyväksi.

Vuoden kyläteko -palkinnon saajaksi valikoitui hyvien ehdokkaiden joukosta Sakari Tähkäpää Nummisten kylältä. Perustelut valinnalle on, että Sakari Tähkäpää on tehnyt paikallista kehittämistä kaikkien asukkaiden hyväksi ja tällä tavalla parantanut kylän yhteisöllisyyttä, turvallisuuttaa ja viihtyisyyttä entisestään.

Kuvassa leader-hankkeiden palkinnonsaajat: Mäntsälä Hackaton -Ting -hankkeen toimijat sekä Hybrid Energia Oy:n toimijat. Kuvassa vasemmalta oikealle Jani Väänänen, Jussi Virta ja Hannu Virta