Fyrkka-rahoituksella mahdollistettiin nuorille voimaharjoittelua

Kuluneen vuoden aikana olemme saaneet jo 13 Fyrkka-hakemusta. Hakemusten sisältö on vaihdellut hyvinkin laajasti yhteisistä harrastusvälineistä nuorten yrittäjien liiketoiminnan kehittämiseen. Nuorisojaostomme on jakanut Fyrkkaa tämän vuoden aikana yli 9000 euroa.

Stronger than you -tiimi Pornaisissa ideoi voimaharjoittelua kesälle, jotta kaikki alueen nuoret saavat mahdollisuuden tutustua lajiin ja saavat aktiviteettiä kesän ajaksi. Hankkeeseen kuului voimaharjoitteluvälineiden hankinta sekä nuorille omat t-paidat lisäämään yhteisöllisyyttä.

Kuvassa näkyy myös nuorten suunnittelemat treenipaidat. Hanke on lähtenyt hyvin käyntiin: ”Olemme saaneet porukkaa mukaan toimintaan mukavasti”, kertoi Kaj Mattila Etelä-Suomen Voimannostajista. Kaj toimii Fyrkka-projektissa vastuuhenkilönä nuorten tukena.

Fyrkan seuraava hakujakso päättyy 31.8.2023, joten syksyä odotellessa onkin hyvä ideoida uusia Fyrkka-rahoituksella toteutettavia hankkeita tai toimenpiteitä. Nuorisojaosto jakaa Fyrkka-rahoitusta yhdistyksille, yhteisöille tai nuorten ryhmille (joissa väh. kolme 11–29-vuotiasta nuorta), nuori yrittäjä voi hakea tukea myös yksin. Fyrkkaa voi hakea esimerkiksi nuorille suunnattuihin tapahtumiin, harrastusvälineiden hankintaan, koulutukseen tai vaikkapa oman yrityksen perustamiseen.

Rahoitusta voi hakea, jos kuuluu SILMU ry:n toiminta-alueeseen: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Pornainen, Porvoo, Pukkila ja Sipoo. Tutustu FYRKKAan ja sen sääntöihin osoitteessa: https://www.silmu.info/oma-toiminta/silmu-fyrkka/