SILMU ry on myöntänyt rahoitusta 16 hankkeelle kevään aikana

Kehittämisyhdistys SILMU ry vastaanotti yhteensä 23 hakemusta kevään 2022 hakujaksojen aikana. Kokouksissaan 22.3. 12.4 ja 2.6. hallitus päätti puoltaa 16 hakemuksen rahoittamista, yhteensä 599 853 eurolla. Vuoden 2022 käytössä oleva rahoituskehys on 677 140 euroa, josta on käyttämättä vielä 77 287 euroa.

Yleishyödyllisiin investointeihin, kuten yhteisten tilojen remontointeihin tai ympäristöä parantaviin toimenpiteisiin, myönnettiin rahoitusta kolmelle toimijalle. Yleishyödylliseen kehittämiseen liittyen rahoitettiin viisi hanketta, joista kaksi oli esiselvityshanketta ja yksi alueiden välinen kehittämishanke. Lisäksi keväällä päätettiin rahoittaa 16 yhteisöjen pieninvestointia Teemahanke 5 avulla. Yritystukea myönnettiin seitsemälle yritykselle kone- ja laitehankintoihin sekä tuotekehitykseen.

Yhdistys on saanut innovatiivisia hakemuksia alueelta. Se kertookin siitä, että vaikka elämme poikkeuksellisia aikoja ja etäily on osa arkipäiväämme, on yhdistyksillä ja yrityksillä valtava halu keksiä uutta ja kehittyä. Jäämme innolla odottamaan tulevien hankkeiden toteutuksia ja mitä kaikkea uutta se tuokaan tänne meidän toiminta-alueelle.

SILMU ry:n hallitus käsittelee seuraavan kerran hakemuksia kokouksessaan 4.10. ja materiaali on jätettävä Hyrrä -järjestelmään 31.8.2022 mennessä. Rahoitusta on haettavissa vielä yhteensä 77 287 euroa. Lue lisää hanketoiminnasta osoitteesta silmu.info.