Silmun väki tapasi kuntalaisia

Silmu ry:n hankeneuvoja Heli ja kyläneuvoja Li-Marie kiersivät kevään aikana alueen kunnissa kertomassa ilosanomaa Leader-rahoituksesta ja kylätoiminnan uusista tuulista. Viimeisessä tilaisuudessa Porvoon torilla 4.5. tuulenpuuskat ja lumikuurot häiritsivät iloista esittelytoimintaa sen verran, että parin tunnin kärvistelyn jälkeen neuvojat siirtyivät lämmittelemään kahvilaan.

Silmu on the Road -kuntakierros houkutteli paikan päälle kaiken kaikkiaan 111 asukasta yhdeksän kunnan alueelta. Tapaamisissa oli iloinen puheensorina ja innokkaat alueen kehittäjät olivat hyvin kiinnostuneita uusista tukimuodoista ja palveluistamme.

Maaseutualueen elinvoimaisuuden säilyttäminen ja yrittäjyyden edistäminen toistui jokaisen tilaisuuden keskusteluteemoissa. Myös nuorisolle tarkoitettu Fyrkka-rahoitus kiinnosti osallistujia kovasti.

Kylä ja yhdistystoimijoita kiinnosti uusi Kyläkoutsi -koulutuskonsepti, Avoimet Kylät -päivä, yhdistystoiminnan kehittäminen ja kyläturvallisuus.

On ilo ja onni, että meillä on yhdeksän aktiivista kuntaa alueellamme tekemässä loistavaa yhteistyötä kanssamme. Kiitos alueemme kunnat ja alueen kuntayhteyshenkilöt, tämän kiertueen toteuttaminen ei olisi ollut ilman apuanne mahdollista. Kyllä itäisellä Uudellamaalla on ihmisen hyvä olla ja elää.

KUVA Pukkilan tilaisuus 11.4. Pöydän ympärillä aktiivisia kyläläisiä yhdessä kyläneuvojan kanssa.